Χριστούγεννα στο “The SchoolMaster”

Η Συνεργασία μας με σχολεία από όλον τον κόσμο

έχει αρχίσει να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος σπουδών μας. Τα παιδιά μας αισθάνονται πολίτες του κόσμου και διευρύνονται οι ορίζοντες τους καθώς επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν στα Αγγλικά με μαθητές άλλων χωρών.

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων  οι μαθητές μας ταξίδεψαν και γνώρισαν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, τραγούδησαν και επικοινώνησαν με παιδιά από το εξωτερικό.

Φέτος για πρώτη φορά η Α και Β τάξη συμμετείχε σε ένα παγκόσμιο projectπου ονομάζεται Holiday Song Exchange (Ανταλλαγή Γιορτινών Τραγουδιών). Οι μαθητές μας θα τραγουδήσουν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και αντίστοιχα μια τάξη ενός δημοτικού σχολείου της Pennsylvania,USAκαι μία από τον Καναδά μας τραγούδησαν τα δικά τους. Χρησιμοποιήσαμε τη μουσική σαν μια γέφυρα πολιτισμικής επικοινωνίας αλλά και μια όμορφη εμπειρία για τα παιδιά μας.

Η Cκαιη Dτάξη συμμετείχαν σε ένα projectανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων καρτώνμε ένα σχολείο στηνΙοwa, USA. Οι μαθητές μας έγραψαν τις ευχές τους για ένα καλύτερο κόσμο αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι ευχές τους μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Οι μαθητές της Dτάξηςσυγκέντρωσαν φωτογραφίες με το γιορτινό στολισμό της πόλης μας παρουσίασαν μέσω power-pointτην πόλη μας σε ένα σχολείο στο Orlandoτης Florida, USA.

Τέλος, η Ε1 τάξη μας μετά από ένα παιχνίδι Μαθηματικών στα Αγγλικά και η Ε2 τάξημετά από ένα παιχνίδι Γεωγραφίας παρουσίασαν σε ένα σχολείο της Αμερικής τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια τα παιδιά μίλησαν για τη καθημερινότητα τους.

ΚαλέςΓιορτέςμευγείακαιευτυχίαγιακάθεμέρατουχρόνου!

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ

 

 

Comments are closed.