Το The School Master (Αφροδίτη Κατσιάκου) σε παγκόσμιο project

Εμπνευσμένοι από το γεγονός ότι τα Τρίκαλα έχουν γίνει η πόλη

των Χριστουγέννων στην χώρα μας,  17 παιδιά (8-10 ετών)  και η καθηγήτρια  τουςκα Ηρώ Στεφοπούλου συμμετείχαν σε ένα καινοτόμο και ξεχωριστόprojectπου εξελίχθηκε σε μεγάλη επιτυχία και αποδεικνύει πως η αγάπη για τη διδασκαλία μπορεί να κάνει θαύματα.

Σε συνεργασία με σχολεία από όλο τον κόσμο (Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία, Γαλλία, Ουαλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ισπανία, Ονδούρα, Ιταλία, Σουηδία κλπ) η κα Ηρώ Στεφοπούλου δημιούργησε μια ιστοσελίδα όπου υπάρχουν παρουσιάσεις εργασιών των μαθητών της κάθε χώρας σχετικά με τις παραδόσεις και τον τρόπο που γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε κάθε χώρα.

(https://sites.google.com/a/mckeelschools.com/christmas-around-the-world-project-2013-2014/).

Στη συνέχεια τα παιδιά του σχολείου «theSchoolMaster» δημιούργησαν ένα BLOGμε τίτλο “HOLIDAYSAROUNDTHEWORLD” στο οποίο όχι μόνο διαφημίζεται η Ελλάδα αλλά ακόμη περισσότερο η πόλη μας.. Εκατοντάδες παιδιά από την Ελλάδα και όλες αυτές τις χώρες που συμμετείχαν μπόρεσαν κάνοντας ένα κλικ στην ιστοσελίδα μας(http://greece.clubefl.gr/) να μάθουν και να ακούσουν τα παιδιά του σχολείου να δίνουν ευχές για τα Χριστούγεννα, να μιλάνε για τα ήθη, τα έθιμα των Ελληνικών Χριστουγέννων, την γιορτινή Ελληνική κουζίνα, την πόλη μας τα Τρίκαλα και φυσικά το Μύλο των Ξωτικών!!!

Στις 18 Δεκεμβρίου το σχολείο «theSchoolMaster» επικοινώνησε με ένα από αυτά τα σχολεία και συγκεκριμένα από το Orlandoτης Florida. Οι μαθητές γνώρισαν και μίλησαν με παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Ήταν μια μοναδική onlineσυνάντηση  σε πραγματικό χρόνο που έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα, γενικότερα πολιτισμικά στοιχεία των δύο χωρών καθώς και τη καθημερινότητα τους.

 

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούν να δείξουν ότι ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΑΘΗΣΗ δεν πετυχαίνεται μόνο με βιβλία, γραμματική και ασκήσεις η μάθηση προϋποθέτει πάνω από όλα διδασκαλία με αγάπη, φαντασία, πάθος, γνώσεις, καινοτομία και δημιουργικότητα!

 

ΚΕΝΤΡΟΞΕΝΩΝΓΛΩΣΣΩΝ

“the school master”

ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ20. ΤΗΛ: 24310 – 22953

 
  • September 8, 2015
  • Blog

Comments are closed.