ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ Microsoft Η ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ, ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ από το The School Master

Η Νεφέλη Στεφοπούλου από τα Τρίκαλα είναι μία από τους 10 νικητές που κέρδισαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft YouthSpark Challenge έπειτα από ψηφοφορία.

Η Νεφέλη κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 100 χώρες με το «Project LINC».

H συμμετοχή της Νεφέλης Στεφοπούλου, το Project LINC, αποτελεί ένα παγκόσμιο project, στόχος του οποίου είναι να λύσει το πρόβλημα μόλυνσης και έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει ένας αριθμός σχολείων στην Κένυα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Νεφέλη, σε συνεργασία με τους συμμαθητές της από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «The School Master» και με δύο σχολεία από τις ΗΠΑ έχουν ήδη συμβάλει στη δωρεά εφτά φίλτρων νερού, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Η διάκριση της Νεφέλης είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται εκπρόσωπος από τη χώρα μας, ενώ μαζί με την Αναστασία Σιάπκα ήταν οι δύο συμμετοχές από την Ελλάδα που κατάφεραν και έφτασαν για πρώτη φορά στους 30 φιναλίστ.

 

Comments are closed.