Βιωματική εκπαίδευση για τα παιδιά του “The Schoolmaster”

Στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών, το φροντιστήριο

ξένων γλωσσών theschoolmaster (Αφροδίτη Κατσιακου) έχει εντάξει κάποια διαδικτυακά μαθήματα μέσω των οποίων προσπαθεί να ανοίξει τους ορίζοντες των παιδιών.

Όπως η κα Στεφοπούλου αναφέρει «στοχος μας είναι να δώσουμε στην εκμάθηση των αγγλικών μια διαφορετική διάσταση.»

Μετά από την συνάντηση των παιδιών με τον δάσκαλο- συγγραφέα παιδικών παραμυθιών και τη συμμετοχή μας σε ένα παγκόσμιο Χριστουγεννιάτικο project μας, τα παιδιά μας τη Δευτέρα 24 Μαρτιου στις 16:00 συναντήσαν την Jillian Morris.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η JILLIAN MORRIS;

Η Jillian είναι δύτης και έχει κάνει πολλές βιντεοσκοπήσεις για το National Geographic, το ΒΒC, Discovery, Animal Planet, NBC etc. Στη συνάντηση μας η Jillian μίλησε στα παιδιά για τις καταδύσεις της διπλά σε καρχαρίες τους εξήγησε τους έδειξε βίντεο και τους μίλησε για τη προστασία του υποθαλασσίου κόσμου. Επίσης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν και να μάθουν ότι ήθελαν για τους καρχαρίες!!!

Στη συνέχεια οι μαθητές έλαβαν μέρος σε διάφορα Project και δημιούργησαν μοναδικές εργασίες ενώ άλλοι έγραψαν ευχαριστήρια γράμματα στη Jillian.

Η συνάντηση μας αυτή  διοργανώθηκε στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της διδασκαλίας και εκμάθησης των Αγγλικών γιατί η γνώση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενιαία ολότητα και όχι αποσπασματικά και ταυτόχρονα πρέπει να συνδέεται με την ίδια τη ζωή.

Η διοργάνωση αυτών των μαθημάτων έχει ως στόχο την καθολική παιδεία, συμπληρωματική στην ειδική, που δίνεται με τα ξεχωριστά μαθήματα, αποβλέπει στη βιωματική και συμμετοχική μάθηση, στην άνοδο της ποιότητας στην εκπαίδευση της αγγλικής γλώσσας, στην επικαιροποίηση της γνώσης, στην υπεύθυνη πληροφόρηση και στο άνοιγμα του σχολείου και των παιδιών σας στην κοινωνία.

 

Comments are closed.